Van aki szereti, van aki utálja a burgonyát, de tény, hogy nagyon sokféleképpen felhasználható. Például egytálételként. Megmutatom nektek, hogy nálam milyen a Rakott burgonya gazdagon, és persze majd mutatok egy másik fajtáját is. De így finomabb:) Talán még az is megenné, aki nem szereti túlzottan a burgonyát.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 7-8 közepes méretű burgonya
- 3-5 tojás [ki mennyit szeretne, vagy mennyi van otthon:)]
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 1 cs. szeletelt bacon
- 1 ü. gomba
- Rama margarin
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- ételízesítő
Elkészítés:
Először is megfőzzük a héjában burgonyát, a tojást pedig keményre. Mikor megfőttek, megpucoljuk.
A vöröshagymát is megpucoljuk, a gombát lecsöpögtetjük. Előveszünk egy tepsit vagy jénait (én abban készítettem). A jénait kivajazzuk teljesen (alját, oldalát).
A burgonyát karikára vágjuk, és egy sort leteszünk a jénai aljára, sózzuk.
A hagymát is karikára vágjuk, majd a burgonyára tesszük a felét. Erre szépen elrendezzük a gombát. A tojást felkarikázzuk, majd a gombára tesszük sorban őket. A bacont a tojásra tesszük, úgy, hogy teljesen befedje. Ha több bacon-ünk van, akkor két sort is tehetünk, hibát nem vétünk:) Majd erre tesszük a maradék felkarikázott vöröshagymánkat. Végezetül jöhet még egy réteg karikára vágott burgonya, amit megsózunk, és pár vaj darabkát dobunk rá. Majd jó vastagon rákenjük a tejfölt, amit kevés ételízesítővel szórunk meg. Előmelegített sütőben, kb. 1 órát sütjük. Hamarabb is kész lehet, meg kell nézni.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai