Ezt a sütemény most készítettem el másodszor, de sokkal jobban sikerült kinézetre, ízre ugyanolyan finom lett, mint először. Apukámnak névnapjára készítettem először. Most pedig elérkezettnek láttam az időt arra, hogy újból nekiálljak. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom, és gyorsan készen is van, ahhoz képest, hogy 3 lapot kell sütni. Tapasztalatból mondom, hogy a krém alapját a tejbegrízt készítsétek el elöször, mert annak ki kell hűlnie teljesen.
Íme a recpet:

Hozzávalók:

1. tésztalap:

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. darált mák

2. tésztalap:

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. darált dió

3. tésztalap:

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 3 ek. tej

Krém:

  • 1 l tej
  • 9-10 ek. búzadara (gríz)
  • 25 dkg Rama margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt csokoládé

Elkészítés:

Tészta:

Az első tésztalaphoz való hozzávalókat kimérjük, egy tálban összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elkenjük (30×30 tepsiben). Előmelegített sütőben, közepes lánggal megsütjük. Pár percet várunk, és enyhén lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hűlni hagyjuk.

Ugyanígy elkészítjük a diós, majd a kakaós lapot, melyeket szintén enyhén lisztezett gyúrólapon hagyjuk hűlni, miután lehúztuk róluk a sütőpapírt.

Krém:

A tejet egy lábasban felforraljuk, a darát folyamatos keveréssel belekeverjük, és 3-4 percig kis lángon főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, majd szorosan lefedve, még 5 percig duzzadni hagyjuk a darát. Az átlagosnál sűrűbb tejbegríz lesz belőle, amit hideg vízbe állítva kihűtünk. Amíg hűl, a margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, és a kihűlt tejbegrízhez adjuk.

Összeállítás:

A három tésztalapot a krémmel megkenve egymásra rétegezzük (a kakaós lap kerül középre). A krémmel úgy kell gazdálkodni, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. Miután megkentük a tetejét, reszelt csokoládéval díszítjük. Egy kicsit pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?