Mindenki tudja, hogy a pörkölt egy vérbeli magyar főétel. És persze mindenki tudja, hogy milyen finom.:) Ezért Én most megosztom veletek, hogy Én hogyan készítem sertéshúsból. Majd jövök csirkehússal készült pörkölttel is, később.
Íme a receptem:

Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 kg sertéscomb)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors (fehér, fekete) 
  • ízlés szerint pirospaprika
  • kevés víz
  • kevés olaj

Elkészítés:

A hagymát megpucolom apróra vágom, a húst kockákra vágom.
Ezután kevés olajon megdinsztelem a hagymát, sózom, borsozom. Majd hozzáadom a paprikát és a paradicsomot is, tehát lecsós alapot készítek (télen eltett lecsósalapból is lehet készíteni, receptje itt: Lecsó alap).
A kockára vágott húst hozzáadom, és megpirítom, míg szép fehér bevonat képződik rajta, majd tovább pirítom míg levet ereszt. Ezután pirospaprikát szórok rá, és felöntöm kevés vízzel. Készre főzöm, ha szükséges még sózom.
Tésztával, nokedlivel és savanyúsággal tálalom.

étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?