Pénteken édességre éheztem este fél kilenckor. Mit tehet ilyenkor az ember lánya, hát csak egyet. Valami gyors, finom édességet készít. Lehet bolond vagyok, de Én megtettem. És a leggyorsabbnak, na meg otthon minden megvolt hozzá:), a linzer készítése tűnt. Így hát hipp-hopp el is készítettem, röpke fél óra alatt. Ugye milyen gyors? Azt azért hozzáteszem, hogy a linzer másnap a legjobb, hiszen akkorra puhul meg, de az én éhségemnek nem tudott ellen állni, még ropogósan sem. Citromom nem volt otthon, így citromlével helyettesítettem, de isteni finom lett így is. El is fogyott, csak pár darab maradt másnapra, és persze puhán még istenibb volt.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 leve (vagy kevés citromlé)
  • 1 tojás
  • 12 dkg Rama
  • baracklekvár (lehetőség szerint házi)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, a kétféle cukorral elkeverem, majd a Ramat elmorzsolom benne. Hozzáadom a tojást és a citrom levét, összegyúrom. Ha szükséges, egy kis lisztet lehet tenni hozzá. A tésztának nem szabad keménynek lenni, nyújtás közben még úgyis lisztezzük. Ezután kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval, vagy ha van linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Nekem pogácsa szaggatóm van, azzal szaggattam, a közepét egy kisebb pogácsa szaggatóval lyukasztottam ki. Párokat készítsünk, erre figyeljünk oda.
Sütőpapírral borított tepsibe rendeztem őket, és megsütöttem. Vigyázzunk, hamar megsül, gyorsan megéghet.
Mikor készen van, a párokat baracklekvárral összetapasztjuk, és porcukorral megszórjuk. Azon melegében nyugodtan fogyasztható, bár akkor még ropogós. Legfinomabb másnap, mikor más finom omlóssá válik a tészta.

Jó étvágyat!

2 hozzászólás

  1. Bravó! A kedvenc könyved a Szendi írásai, és előszeretettel használod a Rámát(transzzsír és egyéb ÓCSKASÁGOK), meg a finomított cukrot, meg a lisztet, meg még ki tudja mennyi butaságot.Csak akkor ne a Szendit emlegesd!!! Szerintem ezt kikérné magának!

    • Kedves Zsuzsa!Nem teljesen értem amit írtál, legfőképpen nem tudom ki vagy mi az a Szendi. A hozzászólást köszönöm szépen, nálam mindenki megmondhatja a saját véleményét 🙂 de nem értem, hogy miért írtad ezt ide? Nagyon sokan használnak cukrot, Rama margarint és lisztet. Te másfajtát használsz, Én ilyet.Üdv: Zsuzsi

Vélemény, hozzászólás?