Már nagyon sokszor készítettem frankfurti levest, de valahogy mindig lemaradt a fényképezés. A munkafázisok meg voltak, de a kész étel fotóját, mindig elfelejtettem. De most nem, most elkészítettem, le is fotóztam, és megmutatom nektek.
Íme az Én receptem:
Hozzávalók:
- 1 kis fej kelkáposzta
- 3-4 sárgarépa
- 2-3 zöldség
- 1 kis fej burgonya
- 1 karika zeller
- 1 karika karalábé
- 2-3 pár virsli
- 1 kis pohár tejföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 húsleveskocka (el lehet hagyni)
- 1-2 dl olaj
- 2-3 fakanálnyi liszt
- 1-2 kanál pirospaprika
Elkészítés:
A káposztát csíkokra vágom, a zöldségeket megpucolom és tetszőlegesen eldarabolom. Vízben felteszem főlni, sózom, borsozom. Mikor a zöldségek megfőltek, akkor a karikáva vágott virslit beleteszem. Közben elkészítem a rántást. Olajat hevítek, hozzádom a lisztet és folytonos keverés mellett 1-2 percig főzöm. Majd lehúzom a tűzról és beleteszem pirospaprikát. Elkeverem, majd a leveshez öntöm. Beleteszem a leveskockát is. Összeforralom. A tejfölt simára keverem, adok hozzá a leves levéből, a hőkiegyenlítés miatt, majd beleöntöm a levesbe és ezzel is összeforralom. Megkóstolom, ha kell sózom. Melegen, langyosan de akár hidegen is finom.
Jó étvágyat!
Anonymous
Nagyon finom leves, de én még tennék bele fokhagymát, majorannát és köménymagot is.