Már nagyon régen készítettem el, ezért úgy döntöttem, hogy itt az ideje. Így a héten kedden ez készült vacsorára, egy kis kelbimbóval sütve, na meg egy kis tört burgonyával tálalva. Isteni finom lett.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 4 szelet bőrös sertés
  • 8 fokhagymagerezd
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint örőlt bors (fehés és fekete)
  • ízlés szerint majoranna
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint kelbimbó (elhagyható)
  • kevés zsír vagy olaj
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A húson a bőrt kicsit megkaparom, megtisztítom. Egy tepsit kikenek vékonyan sertés zsírral (lehet olajjal is, de a zsír jobb), majd fűszerezem ételízesítővel és majorannával. Beleteszem a hússzeleteket, majd a fűszerekkel (só, ételízesítő, bors, majoranna, oregánó) fűszerezem. Minden hússzeletre 2 gerezd fokhagymát teszek. Én tettem bele kelbimbót, amit  szeletek köré rendezgettem. A vizet a tepsibe öntöm, majd alufóliával lezárom. Előmelegített sütőben 1 órát sütöm, majd az alufóliát leveszem és még 10 percig pirítom.
Tört burgonyával kínálom.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?