Egy újfajta címkét hozok létre, ezzel is segítve nektek, hogy milyen köreteket készíthettek sültek mellé, hogy változatos is legyen. Elsőként egy burgonyapürét hozok, de nem a szokásos fajtát, ez egy krémes, isteni finom burgonyapüré. Egy baja van, azon kívül, hogy nagyon gyorsan elfogy :), hogy ha kihűlt, akkor már nem lesz olyan folyékony, mint frissen. De ez legyen a legkisebb gond, hiszen isteni finom, így is-úgy is. Na meg, úgyis elfogy frissen, annyira fog ízleni mindenkinek, persze, ha szeretitek a szerecsendió ízét.
Na lássuk, íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 1/2 kg burgonya
  • 1 dl meleg tej
  • 4 dkg Rama
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőztem, meghámoztam, összedaraboltam, és összetörtem. Beletettem egy lábasba, és kis lángon elkezdtem melegíteni, majd folyamatos keverés mellett hozzáadtam a tejet. Elkevertem, hozzátettem a Ramat, majd mikor elolvadt ízesítettem sóval, őrölt szerecsendióval. Elzártam a gázt, és habverővel krémesre kevertem.
Kiváló köret sült húsok mellé, persze figyelni kell a fűszerezésre. Rántott hús mellé is tökéletes.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?