Igen, pörkölt! Jól olvastátok. Ez is pörkölt, csak borsóból, és mégis nagyon finom. Nem kell mindig húst enni, lehet egy kis zöldséget is, talán így a gyerekek is megeszik 🙂
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 1/2 kg zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pörkölt ízesítő (Knorr)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (fehér, fekete)
- ízlés szerint pirospaprika
- kevés olaj
- 3 ek. tejföl
- 1-2 ek. liszt
Elkészítés:
A hagymát megpucolom és feldarabolom kis kockákra. Kevés olajat hevítek, és üvegesre pirítom benne a hagymát. Fűszerezem sóval és borssal, majd beleteszem a borsót, és összekeverem. 1-2 percig párolom a borsót majd pirospaprikával megszórom, vízzel felengedem és készre főzöm. Mikor megfőlt beleteszem a pörkölt ízesítőt, összeforralom.
A tejfölt elkeverem a liszttel csomómentesre, majd kevés pörkölt szaftot adok hozzá (hőkiegyenlítek), elkeverem. A habarást hozzáöntöm a pörkölthöz, még 1-2 percig főzöm, megkóstolom elég sós-e.
Párolt rizzsel tálalom.
Jó étvágyat!