Ez volt a 2012-es év utolsó menüje nálunk 🙂 Nagyon finom, laktató étel, és nagyon jól illik mellé a majonézes burgonya is, aminek a receptjét már megosztottam Veletek. A fasírt receptjét szintén megosztottam már, de itt is le írom, hogyan készül nálam.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertés darált hús (comb, lapocka)
  • 3 szelet kenyér (a héját el lehet távolítani, Én rajta hagytam)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors (fekete és fehér)
  • ízlés szerint pirospaprika
  • 1 tojás (fasírtba)
  • ízlés szerint fokhagyma (elhagyható)
  • 8 db tojás (tölteléknek)
  • kevés zsír

Elkészítés:

A 8 db tojást keményre főzöm. A kenyeret vízbe áztatom.
A húshoz keverek minden hozzávalót, a kenyeret jól kinyomkodva teszem hozzá.
A fasírtot egy fólián szépen kiterítem, akár nyújtófával ki is lehet nyújtani. A közepére teszem sorban a megfőtt tojásokat, majd a fólia segítségével feltekerem.
Egy tepsit zsírral kikenek, és a tekercset a tepsibe helyezem. Készre sütöm.
Miután megsült, karikára vágva kínálom.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?