Ez csak egy gyors ötlet alapján készült. Rántott húshoz nem szerettem volna savanyúságot enni most, ezért gondoltam, hogy valami fokhagymás mártogatóst készítek. Nagy sikert aratott, ugyanis vasárnap elfogyott, de már másnap újra készítettem, annyira finom volt. Persze ehhez szeretni kell a fokhagymát, különben nem fog ízleni. Az erősségét a fokhagyma mennyiségével szabályozhatjuk. Mi csípősebben szeretjük, ezért elég sok került bele 🙂
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1/2 tubus majonéz (ízlés szerint kevesebb vagy több is lehet)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors (fehér és fekete)
  • 1-2 fej fokhagyma (ízlés szerint)

Elkészítés:

A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. Félretesszük. A tejfölt a majonézzel összekeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Megkóstoljuk, ha kell még teszünk hozzá a fűszerekből, de még akár a majonézből is. Beletesszük a fokhagymát, jól elkeverjük, fóliával letakarjuk (teljesen, hogy a hűtőben ne legyen hagymaszag) és minimum 1/2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Sült krumplival, rántott vagy sült hússal, bármivel amihez kedvünk van jóízűen elfogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?