Imádom, majd nem az egészet Én ettem meg 🙂 Ez egy gyors verzió, ha elkészítem az eredetit, akkor azt is hozni fogom ígérem. Ebben az a jó, hogy hipp-hopp elkészül, kicsit hűteni kell és már ehető is. Fogyasztható köretként, de fogyasztható salátaként is sült húsok mellé. Hétvégén húsvét lévén elkészítettem a blogom legnépszerűbb receptjét Csülök, Pékné módra és mellé kínáltam ezt a salátát.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1 kg franciasaláta keverék (fagyasztott)
  • 1 nagy alma (elhagyható)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • 1-2 ek. mustár (ízlés szerint)
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Sós, forrásban levő vízben pár perc alatt készre főzzük a fagyasztott zöldségeket. Nem kell kiolvasztani, csak egyszerűen fagyasztott állapotban zutty bele a forró vízbe. Mivel előkészített zöldségekről van szó, csak pár perc főzés kell neki. Közben elkészítjük az öntetet. A tejfölt, majonézt és a mustárt összekeverjük, ízesítjük a sóval. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük a zöldségeket, majd belekeverjük az öntetbe. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön és az ízek összeérjenek.
Sült húsok, rántott húsok köreteként kínáljuk.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?