Húsvétra készült egy nagyon egyszerű torta. Teljesen mást szerettem volna, de készítés közben jött egy hirtelen ötlet, így ez lett belőle. Na igen, a fondant nyuszi miatt készült leginkább. Annak készítéséről későbbi bejegyzésben beszámolok. 🙂 Ezt a receptet természetesen bármikor el lehet készíteni, mert nem sok minden kell hozzá, és az időnkből is elég egy kevés. Na de a legjobb, hogy a nagyon egyszerű.
Íme a recept:

Húsvéti torta

Hozzávalók:

  • 1 linzer tortalap
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • kevés zöld ételfesték
  • 1 fondant nyuszi
  • 4-5 db fondant virág

Elkészítés:

A linzer tortaalapot elkészítjük az itt található recept szerint. Összegyúrjuk a tésztát, és egy tortaformába vagy piteformába simítjuk. Én az kezemmel lapogattam akkorára, mint a piteforma, de persze kis is lehet nyújtani, úgy lisztezzük a felületet, amin nyújtjuk. Betesszük a sütőbe és megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingot megfőzzük. A cukorral elkeverjük a pudingport, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Feltesszük a gázra és folyamatos keverés mellett besűrítjük, megfőzzük. Ha felforrt, akkor még egy percig főzzük, közben kavargatjuk és kész, kicsit hűlni hagyjuk.

Amíg a puding hűl, elkészítjük a “füvet”. A kókuszreszeléket egy zacskóba tesszük és a kívánt árnyalatúra színezzük a zöld ételfestékkel, rázogatjuk a zacskóban. Ha van kesztyűnk, akkor egy tányérba öntjük és ott kézzel kevergetve megszínezzük.

A tortalapra ráöntjük óvatosan a kicsit kihűlt, de még nem megdermedt pudingot. Vigyázzunk, ne folyjon le a széléről. Megszórjuk bőven a kókuszreszelékkel, majd kedvünk szerint elrendezzük a nyuszit és a virágokat. Pihentetjük egy éjszakán át, hogy a tészta megpuhuljon.

Jó étvágyat!

Húsvéti torta 1Húsvéti torta 2

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?