Vasárnapi ebédnek kitűnő, egy kis savanyúsággal. Én most ezzel az étellel indulni kívánok egy játékon, melyet Bettinél olvashattok. Nála már játszottam, és készítettem már tőle finomat, fogok is még 🙂 A játék lényege, hogy vendég író legyek nála, így több olvasóra szert téve 😀 Hátha, nekem kedvez a szerencse.
És még egy kicsit az ételről. Van már fent a blogomon Rakott hús recept, de az hagymásan készült, erről csak azt tudom mondani, hogy isteni finom. Én személy szerint csak így eszem meg a kelbimbót. De így nagyon. A fűszerektől pedig igazán ízletes étel születik. Próbáljátok ki.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertés karaj (csont nélkül)
  • 1 db gomba
  • 12 db kelbimbó
  • 12 db karfiolrózsa
  • 5-6 szem burgonya
  • 2 ek. sertés zsír
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint bors (fehér és fekete)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1/2-1 dl víz

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, tetszőlegesen felszeleteljük és jól megmossuk. A húst kicsit kiklopfoljuk. A tepsit, esetemben 5 literes jénait a zsírral kikenjük. Megszórjuk ételízesítővel és majoránnával, majd a hússal kirakjuk az alját, kicsit az oldalára is érjen. A húst fűszerezzük sóval, borssal. A gombát leszűrjük, majd a húson szétterítjük. A kelbimbót és a karfiolrózsákat elhelyezzük rajta. Megszórjuk egy kis sóval.  A burgonyát elrendezzük a tetején. A tejfölt elkeverjük, hogy folyóssá váljon kissé, majd a burgonyán elkenjük. Kevés ételízesítővel megszórjuk (ez elhagyható). A vizet a szélénél ráöntjük, majd lefedjük a jénai tetejével, tepsi esetén alufóliával. Sütőben készre sütjük kb. 1 1/2 óra alatt.

Jó étvágyat!

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?