Végre nyár, lehet hazai finom érett paradicsomot venni, így nincs akadálya elkészíteni ezt az isteni finom salátát. Az íze attól különleges, hogy tökmagolajat használok hozzá, ha valakinek nincs otthon, vagy nem tudja beszerezni, akkor nem fogja sajnos megtapasztalni, hogy milyen finom is a saláta. De persze elkészíthető nélküle is, úgy paradicsom salátát fogunk kapni, ami szintén nagyon finom.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1/2 l víz
  • ízlés szerint cukor (kb. 2-3 ek.)
  • 1 csipet só
  • ízlés szerint ecet (10 %-os) /kb. 3-5 ek./
  • 5 paradicsom
  • 5 vöröshagyma
  • 2-3 ek. tökmagolaj

Elkészítés:

A saláta alaplevét készítjük el először. A vízben elkeverjük a cukrot és a sót, majd belekeverjük az ecetet. Megkóstoljuk, ha szükséges még édesítjük a cukorral vagy savanyítjuk az ecettel. Félretesszük.
A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, cikkekre szeleteljük. Beletesszük az alaplébe. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk és szintén cikkekre vágjuk. Majd a paradicsomhoz keverjük. Jól megforgatjuk az ecetes lében, majd ráöntjük a tökmagolajat, ezzel NEM kell elkeverni még. Fóliával lefedjük, és betesszük a hűtőbe minimum 1 órára, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt megkeverjük, majd kis tálakba szedve, esetleg egy kis tökmagolajjal még meglocsolva kínáljuk sült húsok mellé.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?