Van a löncshús, melyet a katonaságnál “gyíkhúsnak” neveznek, legalábbis Párom mikor katona volt, ők így nevezték. Na most Én imádom pörköltként elkészítve, tésztára téve, megsütve vagy csak egyszerűen rátéve. A Párom már kevésbé, ezért mikor elutazott magamnak készítettem egy adaggal 🙂
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1db löncshús
  • 1 dl olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors (fehér és fekete)
  • kevés pirospaprika
  • ízlés szerint viz
  • 1 pörköltízesítő kocka
  • 25 dkg tészta (jelen esetben kagyló)
  • ízlés szerint tejföl
  • ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a löncshúst. (Én összeszoktam egy kicsit darabolni, még a dobozban). Elkeverjük, majd pirospaprikával színezzük. Felöntjük vízzel, mindenki ízlése szerint, de legjobb, ha éppen ellepi. Összeforraljuk, hozzáadjuk a pörköltízesítő kockát, ezzel is összeforraljuk, megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk.
A tésztát lobogva forró, sós vízben készre főzzük. Majd egy tányérra halmozunk belőle egy adagot, a tetejére teszünk a pörköltből, jöhet egy ek. tejföl, majd sok-sok reszelt sajt.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?