Aki szereti az uborkát, sokféleképpen elkészítheti. Ez nálunk az alap uborkasaláta, ezt lehet még megbolondítani egy kis fokhagymával-pirospaprikával vagy tejföllel. Most az egyszerű klasszikust hoztam, míg van uborka, de akár télen kígyó uborkából is elkészíthetjük. Egyre nagyon figyeljünk oda, ne legyen az uborka keserű, mert akkor ehetetlen lesz a saláta.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 2-3 nagyobb uborka
  • 1 ev. só (az uborkára)
  • 1/2 l víz
  • 2-3 ek. cukor (ízlés szerint)
  • csipet só (a lébe)
  • 2-3 ek. ecet (ízlés szerint)

Díszítéshez:

  •  3 koktélparadicsom
  • 1 szál zellerlevél
  • csipet pirospaprika

Elkészítés:

Az uborkát megpucoljuk (nem muszáj), majd a sóval összekeverjük és állni hagyjuk míg levet ereszt.
Elkészítjük a levet. A vízhez hozzáadjuk a sót, cukrot és addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Kanalanként hozzáadjuk az ecetet, közben kóstoljuk, hogy kell-e még bele. Ha kész a lé, az uborkát kinyomkodjuk, beletesszük, összekeverjük.
Meghintjük egy csipet pirospaprikával, és tetszés szerint díszítjük.

Bármilyen hús mellé kiváló.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?