Ez egy vizes piskóta recept. Sok tortához ezt a piskótát használom. Nagyon finom, és könnyű szerkezetű. Bármivel tölthető, sima és kakaós változatban is használom. Mindkettőt itt megmutatom. A mennyiség egy normál méretű tortaformához elegendő, de nyugodtan lehet felezni, ha kevesebb, vagy duplázni, ha többre van szükségünk.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 5 ek víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor (ha kakaós piskótát szeretnénk)

 Elkészítés:

A  tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
A cukrot, vaníliás cukrot, tojások sárgáját és a vizet fehéredésig keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, ha kakaós piskótát szeretnénk hozzáadjuk a kakaóport is, majd apránként belekeverjük a tojás-cukor keverékbe. A vége felé elég nehéz lesz keverni, ilyenkor 1-2 ek. tojáshabot tehetünk lazításként bele. Majd a maradék habot óvatosan elkeverjük benne.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, vagy kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel. Beleöntjük a tortaformába a tésztát és tűpróbáig kb. 20-25-ig sütjük. Majd egy sütőpapírra kiborítjuk és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Vélemény, hozzászólás?