18. születésnapját ünnepelte Merci, aki egy Csokoládé tortát szeretett volna, de amerikai zászló mintával. Gondoltam, elkészítem szívesen, hiszen van egy csúcs szuper csoki torta receptem, bár most nem annak a tésztáját használtam, gazdasági okokból.:) De a krém, az igazi csoki torta krém, kérték is a receptjét, szóval, tessék, alább olvasható lesz. Volt egy kis nehézség, kék festéket nem könnyű szerezni, de megoldottam. A bevonat fondant-ból van, azt is Én készítettem. De következőleg ecsetet is veszek, hogy ne szó szerint kézzel fessek :), de jó mulatság volt. Nem szaporítom tovább a szót, csak még annyit, hogy itt is Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok az ünnepeltnek!
Íme a recept:

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg cukor
  • 8 tojás
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 cs. sütőpor
  • 10 ek. víz
  • 4 ek. kakaópor (cukrozatlan)

Krém: 

  •  25 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 5 dl tej
  • 50 dkg csokoládé (nálam Coop tortabevonó tejcsokis)
  • 40 dkg vaj
  • 1 t Milka tejcsoki

Fondant bevonat:

  • 6 ek. víz
  • 1 ek. zselatin (por állagú)
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. Rama
  • kb. 1 kg porcukor

Díszítés:

  • piros és kék zselés állagú ételfesték

Elkészítés:

A fondantot azt itt leírtak szerint, előző este elkészítjük!

A Milka csokoládét fagyasztóba tesszük, így könnyebb lesz reszelni majd.
A piskótát az itt leírtak szerint elkészítjük, annyi különbséggel, hogy nem tortaformában, hanem tepsiben sütjük meg, mivel a zászló nem kerek 🙂 Az itt megadott mennyiség dupla, tehát két adagban sütjük meg. Így egyszerűbb, mint egyben és 4 felé vágni 🙂 Ha megsült, teljesen kihűtjük, majd ketté vágjuk, így kapunk 4 lapot.

A krémhez a porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, étkezési keményítőt és a tejet egy hőálló edénybe tesszük és csomómentesre kikeverjük. Egy edényben kevés vizet forralunk, majd a krém alapot a gőz fölött folyamatosan keverve besűrítjük. Az elkészült krémet pedig hideg vízbe állítjuk és folyamatos keverés mellet kihűtjük. Kicsit fárasztó, de megéri!
A vajat habosra keverjük, a csokoládét pedig felolvasztjuk. Én tányérba teszem és mikróban felolvasztom, de vízgőz felett olvasztva is tökéletes.
A kihűlt krémet és az olvasztott csokoládét több részletben a vajhoz keverjük. Ezzel el is készült az isteni, TÉNYLEGESEN csokikrémünk!
A Milka csokoládét lereszeljük.

A tortalapokat a krémmel megtöltjük, minden rétegre szórunk a Milka csokiból, kivéve az utolsót, ami a teteje lesz. A fondantot kinyújtjuk, de nagyobbra mint a tortánk. Óvatosan bevonjuk vele a tortát, szépen rásimítjuk. A lelógó, felesleges részeket levágjuk, majd összegyúrjuk, kinyújtjuk és csillagkiszúróval csillagokat készítünk belőle. A még megmaradt fondantból csíkokat vágunk és ezzel elkészítjük a sablont a tortán, így könnyebb lesz festeni (ez kihagyható).
Az ételfestéket, ha gondoljuk hígíthatjuk kevés vízzel, majd így megfestjük a piros csíkokat és a kék részt. Én nem hígítottam egyszerűen csak festettem vele. A csillagokat az ujjam hegyével bevizeztem, majd felragasztottam a kék területre.

Sok sikert kívánok az elkészítéshez 🙂

Gyertyák rajta, mindjárt égnek is 🙂

Az Ünnepelt! 🙂

Így nézett ki a szelet, köszi a képet Merci 🙂

    Vélemény, hozzászólás?