Ismét blog-kóstoltam. Igaz, megint az utolsó pillanatban, de sikerült végre elkészítenem a kiválasztott finomságot. Most teller-cakenél van a staféta, aki egy számomra ismeretlen blogot sorsolt ki. Ez a blog Xsara blogja, ahonnan egy kekszet választottam, mivel jött a halloween, amire ugyebár készültem. Így a kekszből lettek seprűk is 🙂 Azt ugye nem kell mondanom, hogy nagyon finom lett. Sőt úgy tudnám jellemezni, hogy “eteti magát”. Xsara ezt a receptet Csak a puffin blogjáról vette. Úgyhogy ezer hála és köszönet mindkettőtöknek 🙂
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 11 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kk. vaníliakivonat
  • 25 dkg liszt
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 3/4 kk. sütőpor

Seprűhöz:

  • ropi

 Bevonathoz:

  • 1 ek. kakaópor
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 ek. cukor

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliakivonat, elkeverjük.  A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a szerecsendióval együtt belekeverjük a masszába. Robotgéppel a legegyszerűbb, csak vigyázzunk, mert a liszt száll 🙂 Amikor a tészta elkeveredett, kézzel gombóccá formázzuk, majd letakarva a hűtőbe 30 percet pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük, a kakaós és fahéjas keveréket elkészítjük. Egy tepsit szilikonos sütőpapírral bélelünk ki. A hűtőből kivett tésztából kis gombócokat készítünk, amit meghempergetünk hol a kakaós, hol a fahéjas keverékben, majd a tepsibe téve egy pohár aljával kilapítjuk.

A seprűkhöz veszünk egy kis tésztát, megformázzuk seprű alakúra, beleszúrunk egy ropit, majd hol a kakaóval, hol a fahájjal megszórjuk. Egy késsel vagy villával csíkozzuk, hogy a seprűnek szálai legyenek. Sütőpapíros tepsibe téve készre sütjük a seprűket és a kekszeket.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?