Ismét blog-kóstoltam. Igaz, megint az utolsó pillanatban, de sikerült végre elkészítenem a kiválasztott finomságot. Most teller-cake–nél van a staféta, aki egy számomra ismeretlen blogot sorsolt ki. Ez a blog Xsara blogja, ahonnan egy kekszet választottam, mivel jött a halloween, amire ugyebár készültem. Így a kekszből lettek seprűk is 🙂 Azt ugye nem kell mondanom, hogy nagyon finom lett. Sőt úgy tudnám jellemezni, hogy “eteti magát”. Xsara ezt a receptet Csak a puffin blogjáról vette. Úgyhogy ezer hála és köszönet mindkettőtöknek 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj
- 11 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 kk. vaníliakivonat
- 25 dkg liszt
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 3/4 kk. sütőpor
Seprűhöz:
- ropi
Bevonathoz:
- 1 ek. kakaópor
- 1 ek. cukor
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1 ek. cukor
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliakivonat, elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a szerecsendióval együtt belekeverjük a masszába. Robotgéppel a legegyszerűbb, csak vigyázzunk, mert a liszt száll 🙂 Amikor a tészta elkeveredett, kézzel gombóccá formázzuk, majd letakarva a hűtőbe 30 percet pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük, a kakaós és fahéjas keveréket elkészítjük. Egy tepsit szilikonos sütőpapírral bélelünk ki. A hűtőből kivett tésztából kis gombócokat készítünk, amit meghempergetünk hol a kakaós, hol a fahéjas keverékben, majd a tepsibe téve egy pohár aljával kilapítjuk.
A seprűkhöz veszünk egy kis tésztát, megformázzuk seprű alakúra, beleszúrunk egy ropit, majd hol a kakaóval, hol a fahájjal megszórjuk. Egy késsel vagy villával csíkozzuk, hogy a seprűnek szálai legyenek. Sütőpapíros tepsibe téve készre sütjük a seprűket és a kekszeket.
Jó étvágyat!
Vicuska
De jók lettek!
Zsuzsi
Köszi 🙂
teller-cake
Csak ámulok és bámulok, nagyon szuper, nem ismertem ezt a receptet/formát!! 🙂
Zsuzsi
🙂 Pont most akartam elküldeni a linket is, de látom megtaláltad 🙂
Andi -Xsara-
Szépségesek lettek! Ötletes a seprű forma 😀
Zsuzsi
Örülök, hogy tetszik. Köszönöm a finom keksz receptet 🙂