Azt hiszem nem kell bemutatnom senkinek sem, ezt a finom édességet. Leginkább baracklekvárral kenik meg, de szerintem mehet bele bármilyen lekvár. Nálam most az általam eltett szilvalekvár, ami inkább dzsem, került bele. Nem is volt elég. Pedig nem sikerült valami szépre. 
Életemben először tört szét a feltekerés közben, pedig most is nagyon vigyáztam. De valószínűleg, nagyon az adventi koszorú készítésre voltam hangolódva. Az ízén azért ez mit sem változtatott, és most megmutatom a kicsit csúnyácska piskótatekercs készítést is. Persze, majd hozok szebbet is, ha következőleg készítek. A recept tökéletes, nyugodtan készítsétek el ez alapján, nincs semmi baja, Én voltam a hibás 🙂
Íme a recept:

Pisk-C3-B3tatekercs

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 5 ek. víz
  •  lekvár

Elkészítés:

A piskótát elkészítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a kétféle cukorral és a vízzel jól kikeverjük. A lisztet apránként belekeverjük, majd a tojáshabot is beleforgatjuk.
Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta felét beleöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 10-15 perc, ez függ a sütő hőjétől.
Míg sül egy konyharuhát be vizezünk, kiterítjük, megszórjuk kristálycukorral. A megsült piskótalapot erre tesszük és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni. A megmaradt piskótával ugyanígy járunk el. Megsütjük, feltekerjük, kihűtjük.
Ha kihűltek a piskótát, kitekerjük őket, lekvárral megkenjük, majd feltekerjük, most már a konyharuha nélkül 🙂
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?