Egy finom csokoládészósz receptet hozok mára, mivel a Churros mellé elkészítettem. Nagyon könnyű elkészíteni, egyáltalán nem tart sokáig sem, ha kihűl megdermed, de mikróban pár másodperc alatt újra forróvá és folyóssá tehetjük. A receptet a NoSalty oldalán találtam, bár Én nem tettem bele minden, ami ott írva volt. Sima csokoládé helyett pedig inkább Milka csokit használtam, nagyon szeretem 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 60 ml tej
- 60 ml habtejszín
- 1 ek. cukor
- 2 dkg vaj
- 1 tábla Milka csokoládé
Elkészítés:
A tejet, habtejszínt, vajat és cukrot összemelegítjük, felforraljuk. A csokoládét egy forróságot jól tűrő edénybe tördeljük, majd a felforralt keveréket ráöntjük. Hagyjuk egy kicsit állni (1-2 perc), aztán szép simára keverjük.
A forró csokoládészószba mártogatjuk a Churrost, de bármilyen más süteményhez is tökéletes, ami csokoládészósz kíván 🙂
Tipp: egy fóliával letakarva tegyük hűtőbe, ha nem fogyna el mind rögtön, így nem bőrösödik. Majd ha fogyasztani szeretnénk belőle, mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük, így újra folyékonnyá válik.
Jó étvágyat!