Egyszerű, nagyszerű, gyors, mégis finom. Lehet savanykásan, de édesen is fogyasztani. Ki hogy szereti. Én inkább savanykásan, de persze ez függ a hangulatomtól. Na meg a meggy savanyúságától. A mai kicsit édesebb lett, így a receptben megírt mennyiséggel édesebb meggyszószt készíthetünk. Rántott hús kínáltam mellé, de nem az olajban tocsogósat, nem-nem :), hanem a sütőben sült rántott húst. Isteni finom volt, hozom majd a receptjét. Most viszont a meggyszósz elkészítését mutatom meg.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1/2 kg fagyasztott, magozott meggy
  • 2 ek. cukor (így édesebb lesz)
  • 1 dl víz (a meggyre)
  • 1 púpozott ek. liszt
  • 25 ml víz (a liszthez)
  • csipet só

Elkészítés:

A meggyet kiolvasztjuk, a levét is felhasználjuk. Egy lábasba tesszük, rászórjuk a cukrot (először csak 1 kanállal), sót, összekeverjük, felforraljuk. A lisztet egy tányérba tesszük, és 25 ml vízzel csomómentesre keverjük. A meggyléből szedünk hozzá, ezzel is elkeverjük. Félrehúzzuk a lángról a meggyet, majd egy szűrőn keresztül beleöntjük a lisztet keveréket. Elkeverjük, ha úgy látjuk, hogy túl sűrű lett, hozzáöntjük az 1 dl vizet, vagy akár többet is, attól függ milyen sűrűségűre szeretnénk. Felforraljuk, megkóstoljuk, ha szükséges még cukrozzuk.
Rántott hús, sült hús mellé tökéletes köret. Ha nagyon sűrűre készítjük, akár sütemény mellé is tálalhatjuk, pl. a Brownie sütemény mellé, csak akkor ne tegyünk bele cukrot.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?