Hétvégén újítottam a rántott húson. Eddig mindig olajban sütöttem a gázon, de most nem volt kedvem hozzá. Nincs bajom a panírozással (mint sokaknak), viszont az olajban sütést nem szeretem túlzottan. Fröcsög, éget, a panírtól nem használható már az olaj másra, és nem mellesleg nagyon olajos a hús. Az olajszagról nem is beszélve, ami után muszáj szellőztetni, még télen is. Milyen jó lenne, ha nem lennének ilyen gondok. Csak egyszerűen panírozni, és sütőben megsütni. Én kipróbáltam vasárnap és működik. Az íze nagyon-nagyon finom, a hús tökéletesen átsül, nem szárad ki, a panír szépen megpirul, és NINCS OLAJSZAG! 🙂 Ennél több már nem is kell, úgy hogy mostantól csak így készítek rántott húst. A receptje egyáltalán nem bonyolult, csak a sütési mód változik, semmi más. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertés karaj (csont nélkül)
  • ízlés szerint só

Panírozáshoz:

  • liszt
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A húst megmossuk, majd hagyjuk lecsöpögni. Egyenként kiklopfoljuk, majd besózzuk ízlés szerint. Én egy csipet sót szoktam rászórni. Félretesszük, míg előkészítjük a panírozáshoz valókat.
A lisztet és zsemlemorzsát egy-egy tányérba öntjük. A tojás egy tányérba ütjük, majd felverjük. Itt szoktam egy csipet sót beletenni.
Egy tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibéleljük. A húst egyesével bepanírozzuk. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. A sütőpapírra tesszük. Mikor végeztünk mint a 8 szelet hússal, egy ecset segítségével megkenjük a felső részüket olajjal. Kb. 1-1,5 dl olaj elég kell, hogy legyen. Nem kell tocsognia.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés), majd a húsokat 30 percre betesszük. Az idő leteltével a húsokat átfordítjuk óvatosan, hogy az esetleg leragadt panír feljöjjön. Újabb 30 percre visszatoljuk a sütőbe.
Sóskával, meggyszósszal, burgonyával kínáljuk.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?