Egy nagyon finom, nagyon szeretett étel receptjét hoztam ma Nektek 🙂 Ez a rettegett rántott sajt, amit mindenki szeret, de elkészíteni nem mindenki meri. Mutatok egy bombabiztos receptet, amivel nem fog a sajt kifolyni, sőt olajszag sem fog a konyhában terjedni. Hoztam már sütőben sütött husit, az is nagy siker nálunk. De most már a sajtot is sűrűbben fogom készíteni, és ki fogom próbálni trappista sajtból is.Íme a recept:

Rántott sajt sütőben sütve2

Rántott sajt sütőben sütve1Hozzávalók:

  • 500 g rántani való sajt (Hajdú rántanivaló vágható, félzsíros, ömlesztett sajt)
  • liszt
  • 4 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 kávéskanál só
  • kb. 1 dl olaj

Elkészítés:

A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Előkészítjük a tepsit, sütőpapírral kibéleljük. A panírozáshoz 3 tálat készítünk ki, az elsőbe lisztet, a másodikba a tojást sóval, a harmadik zsemlemorzsát teszünk. A tojás felverjük. A panírozás most nem a megszokott módon történik, van benne egy kis csavar, de így nem fog kifolyni a sajt 🙂 Először a tojásban, aztán a lisztben, majd megint a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában forgatjuk meg a sajtot. A zsemlemorzsát a tenyerünkkel jól rányomkodjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütés. Egy ecset segítségével a sajtok tetejét megkenjük vékonyan az olajjal. Az előmelegített sütőbe tesszük 30 percre, vagy amíg az általunk kívánt színt eléri a morzsa. Nem kell forgatni! Ha megsült, tetszés szerinti körettel kínáljuk. Elengedhetetlen mellé a tartásmártás, receptjét szerdán olvashatjátok.

Jó étvágyat!

Rántott sajt sütőben sütve 1

Rántott sajt sütőben sütve 2

Rántott sajt sütőben sütve 3

Vélemény, hozzászólás?