Fagylalt kenyérből?! Ez volt az Én első kérdésem is, de IGEN, fagylalt kenyérből. Nem is rossz, bár a krémes fagyi állag az nincs meg. De egy finom kávéval, fenomenális lehet. Ki is fogom próbálni hétvégén, már ha marad addig belőle. Nem volt itthon rum, így nem tettem bele, de Ti ne hagyjátok ki, mert azzal tuti még finomabb lesz. Nekem az íze kicsit, a szilvás gombóc pirított morzsájára emlékeztet, ezért eltudok mellé képzelni akár egy kis szilvát is 🙂 A recept Nagy-Britanniából származik, ott biztos szükség van a testes fagyira, hiszen szinte mindig esik az eső. Próbáljátok ki, az hozzávalók egy kis adag fagyihoz elegendők, pont elég, hogy az ember egy kis különlegességet fogyasszon.
Íme a recept:

Fagyi kenyérből1

Fagyi kenyérbőlHozzávalók:

  • 18 dkg teljes kiőrlésű rozs kenyér
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 tk. étkezési keményítő
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3 dl habtejszín
  • 1 ek. rum vagy konyak

Elkészítés:

A kenyeret hagyjuk megszáradni, mert úgy könnyebb lesz ledarálni vagy lereszelni. Ezután serpenyőben vagy sütőben megpirítjuk. Mikor megpirult, akkor egy kávédarálóban még apróbbá őröljük, ha esetleg túl nagy maradna (nem muszáj). A tojássárgáját elkeverjük, belekeverjük a cukrot, majd a keményítőt.  Hozzáöntjük a főzőtejszínt, csomómentesre elkeverjük, majd egy lábasba átöntve sűrű krémmé főzzük. Egy vizes fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és hagyjuk teljesen kihűlni. A habtejszínt 1 ek. cukorral habbá verjük, majd a először a krémet keverjük a kenyérhez, majd tejszínhabot. Egy fagyasztó tálba (nálam régi fagyis doboz) tesszük és 1 órán át a fagyasztjuk. Ekkor kivesszük, és átkeverjük alaposan, majd addig fagyasztjuk, míg teljesen megfagy. Fogyasztás előtt 1 órával érdemes kivenni, vagy mikróban 1-2 perc alatt megpuhítani.

Jeges kávéval vagy csokoládé öntettel, esetleg kávélikőrrel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Fagyi kenyérből 1

Fagyi kenyérből 2

Fagyi kenyérből 3

Fagyi kenyérből 4

Fagyi kenyérből 5Recept forrása: A világ kedvenc ételei: Könnyű nyári fogások

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?