4 hozzászólás

  1. Boros Valéria

    nekem az élesztő sok ennyi liszthez, mikor én sütök… igaz az nem gyors kenyér, mert előző nap kezdem.. akkor egy kiló liszthez 3 dkg élesztőt használok… szóval kenyeret nem lehet gyorsan sütni annak idő kell…az én kenyerem még 3 nap múlva is finom… általában 3 naponta sütök… már 10éve nem vettem boltit

    • Zsuzsi

      Kedves Valéria!
      Ez kenyér sem hipp-hopp készült, de van olyan receptem is. Nekem nem volt élesztőízű a kenyerem, így nem találtam soknak, de biztosan elkészíthető kevesebb élesztővel is 3 nap után is finom, tapasztalatból mondom. Üdv:Zsuzsi

  2. Sárközi Zsuzsa

    Nagyon sokan próbálkoznak kenyérsütéssel odahaza kisebb nagyobb sikerrel.Sajnos a “zsuzsi finomságai”ban megadott receptúra alapján nem süthető kenyér. Ugyanis a “kenyér”nek nevezett termék alapvető jellemzője a 3.5 savfok ami csak mesterséges tejsav adagolásával,vagy természetes úton kovászolással érhető el.Tehát a receptúrában megadott “kenyér” maximum egy napig ehető ezt követően sajnos megnyúlósodik s ezáltal ehetetlenné válik.
    Egy élelmszeripari mérnök

    • Zsuzsi

      Kedves Zsuzsa!
      Ez recept is és többi is kipróbált recept. E recept alapján is kenyér készült, méghozza Brit kenyér. 3. napja esszük a kenyeret és teljes mértékben fogyasztható. Nem lett nyúlós, mint ahogy Ön írta.
      Üdvözlettel: Zsuzsi

Vélemény, hozzászólás?