Ez a torta egy álom! Álomszépre sikerült és még finom is! 🙂 Na és még eperszezon van, aminek sajnos nemsokára vége, de addig is jól ki lehet használni. Ez a torta is egy videós recept által készült, amit kicsit módosítottam. Módosítottam legfőképpen az arányokon, hiszen kisebb tortát készítettem. De nyugodtan készíthetitek az eredeti mennyiség alapján is, tehát duplázhatjátok a lentebb található receptet, mert isteni finom! Egyáltalán nem tömény, nem édes, csak egyszerűen finom!
Íme a recept:
Hozzávalók:
Kekszalap:
- 200 g kakaós keksz
- 100 g olvasztott vaj
Krém:
- 500 g Mascarpone (vagy más natúr krémsajt)
- 120 g tejföl
- 140 g sűrített, cukrozott tej
- 240 g nutella
- 1/2 teáskanál vanília
- 2 teáskanál zselatinpor
- 4-5 evőkanál víz
- 20 dkg eper + 6-7 nagyobb szem a szélére + a díszítéshez
- pár szem pisztácia a tetejére (elhagyható, vagy cserélhető dióra, mandulára stb.)
Elkészítés:
Először előkészítünk egy 20 cm-es kapcsos tortaformát. Sütőpapírral kibéleljük az alját és az oldalát is.
A kekszalaphoz a kekszet késes aprítóban, finomra daráljuk. A vajat felolvasztjuk, a kekszre öntjük, az aprítóval összekeverjük, majd a tortaformába öntjük és egy kanál segítségével elegyengetjük a forma alján. Ügyeljünk rá, hogy egyforma vastag legyen mindenhol. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet, ez idő alatt megszilárdul.
A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük és 2-3 perc alatt krémesre keverjük egy gépi habverővel. Hozzáadjuk a tejfölt, sűrített tejet, vaníliát és nutellát, majd alaposan elkeverjük. A zselatint egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, majd felmelegítjük, hogy teljesen feloldódjon. NEM SZABAD FORRALNI! Kicsit hagyjuk hűlni, majd a nutellás krémbe keverjük.
Előkészítjük az epret. A 20 dkg-ot megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. 6-7 nagyobb szem epret pedig szeletekre vágunk.
A hűtőből kivesszük a kellően megszilárdult tortalapot, majd 2-3 merőkanálnyi krémet teszünk rá, elegyengetjük. A szeletekre vágott epret, körben a tortaforma széléhez tesszük, majd a apróra vágott epret a közepére halmozzuk. A maradék krémet ráöntjük, kicsit eligazítjuk, hogy a teteje egyenletes legyen. Hűtőbe tesszük minimum 5-6 órára, de legjobb egy egész éjszakára.
Másnap kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarimát, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd egy szép tányérra csúsztatjuk. Én átemeltem, így az aljáról is eltávolítottam a sütőpapírt, de ezt nem muszáj.
Eperrel és durvára vágott pisztáciával díszítjük. Hűtőben tároljuk és fogyasztáskor se hagyjuk a melegben, kivéve azt a részét, amit éppen elfogyasztunk. 🙂
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai