Olyan régen készítettem már, hogy ideje volt újra nekiállnom. Nem sok készült, kb. 20 db, de nagyon gyorsan el is fogyott:) Én kicsiket szoktam készíteni, most olyan 3-4 falatosak voltak, de ha többet szeretnétek, akkor duplázzátok a mennyiséget, következőleg Én is így teszek.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 10 dkg Rama
- 1 csipetnyi só
- 15 dkg liszt
- 4 tojás (ha szükséges még 1 mehet bele)
Krém:
- 1/2 l tej
- 1 dl tej
- 2 cs. vaníliáscukor (vagy 1 rúd vanília)
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 4 ek. étkezési keményítő
- 10 dkg Rama
Hab:
- 2 dl habtejszín
- 1 ek. cukor
- 1 ek. étkezési keményítő (elhagyható, de én tettem bele, hogy jobban tartson)
Elkészítés:
Tészta:
Előmelegítem a sütöt. A vizet felforralom. Beleteszem a Ramat és a sót. Mikor a Rama elolvadt hozzáöntöm az összes lisztet, és addig keverem, míg az edény falától elválik. Nagyon gyorsan készen lesz. Lehúzom a tűzről és egyesével belekeverem a tojásokat. Minden tojást egyesével adok hozzá, és jól elkeverem. Ha túl sűrűre sikerült, nekem az volt, akkor még 1 tojás hozzá lehet ütni. Csillagcsőrös habzsákba teszem és sütőpapírral bélelt tepsiben kis halmokat nyomok. Nem túl szorosan, mert duplájára fog nőni. Kb. 30 perc alatt készre sütöm. Ha kész kiveszem, egy tűvel mindegyiket megszurkálom, hogy a gőz távozhasson, majd félreteszem hűlni.
Krém:
A 1/2 tejet felforralom a vaníliáscukorral. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel összekeverem, hozzáadom az 1 dl tejet, csomómentesre keverem. Mikor felforrt a vaníliás tej, akkor hozzáöntöm és állandó keverés mellett besűrítem. Leveszem a tűzről és hozzáadom a Ramat, amivel addig keverem, míg teljesen elolvad.
Tejszínhab:
A tejszínt a cukorral és az étkezési keményítővel elektromos habverővel felverem. Ha Hulala növényi tejszínt használok, akkor nem teszek hozzá semmi sem, mert az édesített, és nem is esik olyan könnyen össze.
Összeállítom a képviselőfánkot. A tésztákat óvatosan kettévágom, mindegyiket megtöltöm a vaníliás krémmel. Megvárom míg teljesen kíhűlik, és csillagcsőrös habzsákból vagy egy kanállal kis halmokat teszek a tejszínhabból. Ráteszem a tésztakalapot, amit megszórok porcukorral. Lehet akár olvasztott csokoládéval is díszíteni, de használhatunk karamellt is.
Jó étvágyat!