Olyan régen készítettem már, hogy ideje volt újra nekiállnom. Nem sok készült, kb. 20 db, de nagyon gyorsan el is fogyott:) Én kicsiket szoktam készíteni, most olyan 3-4 falatosak voltak, de ha többet szeretnétek, akkor duplázzátok a mennyiséget, következőleg Én is így teszek.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

Tészta:

  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg Rama
  • 1 csipetnyi só
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás (ha szükséges még 1 mehet bele)

Krém:

  • 1/2 l tej
  • 2 cs. vaníliáscukor (vagy 1 rúd vanília)
  • 1 dl
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 4 ek. étkezési keményítő
  • 10 dkg Rama

Hab:

  • 2 dl cukrászhab (én a Meggle márkát használom)

Elkészítés:

Tészta:
Előmelegítem a sütöt 200 fokra. A vizet felforralom. Beleteszem a Ramat és a sót. Mikor a Rama elolvadt hozzáöntöm apránként a lisztet, és addig keverem, míg az edény falától elválik. Nagyon gyorsan készen lesz. Lehúzom a tűzről, majdnem teljesen kihűtöm és egyesével belekeverem a tojásokat. Minden tojást egyesével adok hozzá, és jól elkeverem. Ha túl sűrűre sikerült, nekem az volt, akkor még 1 tojást hozzá lehet ütni. Csillagcsőrös habzsákba teszem és sütőpapírral bélelt tepsiben kis halmokat nyomok. Nem túl szorosan, mert duplájára fog nőni. Kb. 30 perc alatt készre sütöm. 15 percig 200 fokon sütöm, majd további 10-15 percig 160 fokon sütöm. Ha kész kiveszem, egy tűvel mindegyiket megszurkálom, hogy a gőz távozhasson, majd félreteszem hűlni.

Krém:
A 1/2 liter tejet felforralom a vaníliáscukorral. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel összekeverem, hozzáadom az 1 dl tejet, csomómentesre keverem. Mikor felforrt a vaníliás tej, a kenyítős tejre szedek belőle, hőkiegyenlíek, majd hozzáöntöm a lábasban levő vaníliás tejhez, és állandó keverés mellett besűrítem. Leveszem a tűzről és hozzáadom a Ramat, amivel addig keverem, míg teljesen elolvad. A krémet teljesen kihűtöm.

Hab:
A cukrászhabot keményre felverem.

Összeállítom a képviselőfánkot. A tésztákat óvatosan kettévágom, mindegyiket megtöltöm a vaníliás krémmel. Csillagcsőrös habzsákból vagy egy kanállal, kis halmokat teszek a tejszínhabból. Ráteszem a tésztakalapot, amit megszórok porcukorral. Lehet akár olvasztott csokoládéval is díszíteni, de használhatunk karamellt is.

Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?