Ez egy gyors, laktató étel. Azt hiszem “kapálós kajának” is becézik, mivel hazaérve a földről, hipp-hopp elkészíthető.
Készíthető kolbásszal, mint ahogy most is készítettem, de lehet virslivel is, sőt Nagymamám nokedlivel szereti a legjobban.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 1/2-1 kg burgonya (tetszés szerinti mennyiség)
- 1/2 kg lecsókolbász
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (fehér, fekete)
- ízlés szerint pirospaprika
- kevés olaj
- víz (ami ellepi a burgonyát)
Elkészítés:
A burgonyát megpucolom, majd cikkekre vágom. A hagymákat is megpucolom és apró kis kockákra darabolom. Majd kevés olaj hevítek, amiben a vöröshagymát üvegesre párolom. Hozzáadom a fokhagymát és a sóval, borssal ízesítem. Beleteszem a burgonyát, pirospaprikával színezem, majd felengedem annyi vízzel, ami ellepi. Készre főzöm.
A kolbászt felkarikázom, majd hozzáadom a megfőtt burgonyához. Kb. 2-3 perc alatt megfőzöm és kész. Friss kenyérrel, savanyúsággal kínálom.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai