Ez az esős idő semmi másra nem jó, csak egy finom, édes, ropogós gyümölcsös finomság elkészítésére! 🙂 Ez a recept pedig a legtökéletesebb ehhez. Nem kell hozzá semmi különlegesség, a gyümölcsök a tetején variálhatóak, a krém pedig az ízlésünkhöz igazítható. Na hogy is van ez?!
Íme a recept:
Hozzávalók:
Habcsókhoz:
- 2 tojásfehérje (jó a fagyasztott is, kiolvasztás után:) )
- 10 dkg finom porcukor
Krémhez:
- 2 evőkanál, de ízlés szerint dzsem (a kedvencünk, nálam barack)
- 100 g natúr krémsajt
Tejszínhabhoz:
- 1 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 2 cseppnyi vaníliakivonat
- tetszés szerinti gyümölcsök (nálam fagyasztott málna, eper, szeder)
Elkészítés:
A habcsókkal kezdjük. A tojásfehérjét elkeverjük a porcukorral, majd vízgőz felet lágy habbá verjük 5 perc alatt. Na itt megjegyezném, hogy következőleg (pedig már tudhatnám tapasztaltam) nem teszem hozzá a porcukrot, csak mikor a géppel verem fel! Persze így is jó lett, csak nem tudtam habzsákból kinyomni, mert nem lett hab belőle.
Szóval kezdjük elölről a receptet, ahogy következőleg csinálnám. A tojásfehérjét 5 perc alatt lágy habbá verjük vízgőz felett. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a sütőt előmelegítjük 110 fokra.
Ha kihűlt a tojásfehérje, akkor géppel habbá verjük, közben hozzáadjuk a finom porcukrot. Így tuti, hogy kemény habot tudunk belőle verni! 🙂
Egy sütőpapír egyik oldalára 8 db 9 cm átmérőjű kört rajzolunk. A sütőpapírt a rajzolt felével lefelé fordítva egy tepsibe tesszük.
Most a habcsókmasszát a körökbe szétosztjuk. Az én esetemben kanállal szétosztottam a folyós habcsók alapot, de ha sikerül kemény habbá verni, akkor habzsákba töltve, sima kinyomócsőn keresztül nyomtam volna a kör közepétől kiindulva, így szebben mutatott volna.
A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük és 1 óra 30 percig sütjük. Majd kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Vigyázat nagyon törékeny!
A krémhez elkeverjük a krémsajtot a dzsemmel. Ezzel kész is a töltelék, ugye milyen egyszerű?! 🙂
A tejszín lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát, majd kemény habot verünk belőle.
A gyümölcsöket előkészítjük, ha fagyasztott, már előre kiolvasztjuk.
Összeállítjuk ezt a szépséges finomságot!
4 habcsókot egy tálcára teszünk, szétosztjuk rajta krémet, ha soknak találjuk, akkor ne tegyük rá mindet, kanalazzuk be a megmaradt részt :). A krém tetejére óvatosan rátesszük a másik 4 habcsókot, majd a habtejszínt csillagcsőrös habzsákba tesszük és 1-1 rózsát nyomunk a habcsókok tetejére. A gyümölcscsel díszítjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk!
Jó étvágyat!
Recept forrása: A világ kedvenc ételei: Mennyei krémes desszertek
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai