Ma egy salátát mutatok, melyet a Töltött sertésoldalas mellé készítettem, mivel ezt ajánlotta a húsimádó szakács is 🙂 Először félve kóstoltam meg, de pozitívan csalódtam, mert még az én válogatós ízlésemnek is megfelelt 🙂 Elkészítése is egyszerű, gyors, bármilyen hús mellé kínálható.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 csésze babkonzerv (nálam vörös bab)
- 1 nagy zöld cukkini
- 2 piros kaliforniai paprika (eredetileg sült paprika)
- ½ csésze pácolt zöld olajbogyó, felezett (kihagytam)
- ½ csokor petrezselyem
- 1 citrom leve
- 100 ml fehérbor ecet
- 150 ml extra szűz olívaolaj
- kevés vaj
- 200 g fetasajt
Elkészítés:
Először is előkészítünk mindent. A hagymákat megpucoljuk és vékonyra szeleteljük. A babkonzervet leszűrjük. A cukkinit csíkokra vágjuk és a paprikát is csíkokra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
A vajat az olajjal összemelegítjük. A lilahagymát kissé megfonnyasztjuk benne. Hozzáadjuk a cukkinit, pár percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a többi zöldséget (fokhagyma, bab, paprika) és összemelegítjük. Elzárjuk a lángot, tovább nem kell melegíteni.
A petrezselymet, citrom levét és a fehérborecetet belekeverjük, majd egy szép tálba át tesszük a salátát. A fetasajtot kockákra vágjuk, majd a saláta tetejére teszünk pár darabot, a többit külön kínáljuk hozzá. Melegen és hidegen is fogyasztható.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai