Régen jelentkeztem már új recepttel. Ennek egyszerű oka van, amit sokan tudtok is, hogy 2017. május 16-án megszületett a kisfiunk, Bence. Azóta az életünk, beleértve az én főzési mániámat is ?, fenekestül felfordult.

Szoktam főzni, de a biztonságra megyek, tehát amit már főztem, azt főzöm meg újra. Ezért nincsenek új receptek.

Viszont most beindult a Manómenü, hiszen már nagyon sok mindent fogyaszthat Bence. Így most neki főzök a legtöbbször, de van, hogy azt eszi, amit mi, csak babásítva. Mivel el múlt már 1 éves, de azért a kezdetektől fogok hozni recepteket.

Ezeknek az ételeknek itt fogom, a Zsuzsi finomságai oldalon hozni a receptjeit, mivel, nem kívánok mélyre szántóan belemenni a hozzátáplálásba. Természetesen, ha valakinek van valamilyen kérdése, arra szívesen válaszolok, ha tudok ?

A hozzátáplálásról annyit, hogy már nagyon vártam, hogy elérkezzen az idő és izgatott voltam, hogy vajon, hogyan fog ez nekünk menni. Jelentem, jól ?

Hozzátáplálási táblázat sok-sok fajta kering az interneten, mindenki döntse el saját maga, melyiket követi. Annyit elárulok, hogy én magam szerkesztettem egyet, a fellelhető többféléből, és mindig azt vettem alapul, hogy melyik mikorra írja a kezdést. Így mindig a leghamarabbi időpontot írtam a táblázatomba. ?

Azért egy kis segítség, hogy mire lesz szükség a hozzátáplálás megkezdéséhez.

Evőeszköz:

  • több babakanál (én a szilikonosat szerettem)
  • babatányér (sima, egyszerű műanyag is megteszi)
  • üveg vagy műanyag almareszelő (fémet ne, mert kölcsönhatásba lép az almával)
  • turmixgép vagy botmixer (a pürésítéshez)
  • pároló edény, pároló betét vagy egy párológép (nekem a Philips Avent 4az1-ben van, imádom)
  • kis edények a pürék tárolásához, fagyasztásához (a gyümölcspüréket pl. őszibarack jégkockakészítő zacskóban tettem a fagyasztóba)
  • Cumisüveg, itatópohár, svéd pohár és/vagy sima pohár (ki kell kísérletezni, hogy melyik válik be a saját babánknál)

Azt hiszem ennyi, de ha még valami eszembe jut, pótolom.

Most pedig zárom soraimat, és a következő bejegyzésem már egy recept lesz ?‍?

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai