Eljött ez a nap is, végre hoztam egy receptet, amit az én drága kis Manómnak készítettem. Imádta <3 Ezt a receptet ha be van vezetve minden hozzávaló, nyugodtan lehet adni. A lényeg, hogy amikor gesztenyemasszát vásárolunk, akkor 100 % gesztenye legyen! Ne legyen benne hozzáadott cukor, vagy valamilyen ízesítő. Megsúgom a Tescoban lehet kapni 100 %-os gesztenyemasszát. 🙂 Mivel 1 adagot nem igazán tudtam sosem készíteni, így általában két napra főztem. Vagy lefagyasztottam a megmaradt pürét és jól jött egy nem főzős napon. 😛
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 2 db alma
- 1 db kisebb burgonya
- 3 kiskanálnyi gesztenyemassza (fagyasztottan le kaparni belőle, nem kell felolvasztani az egészet) vagy 2-3 db gesztenye főzve
Elkészítés:
Az almát és burgonyát megpucoljuk, majd összedaraboljuk. Minél vékonyabbra vagy kisebbre vágjuk, annál kevesebb idő kell a megpuhulásához. Én mindent a párológépemben pároltam, de természetesen meg lehet főzni kevés vízben, vagy meg lehet párolni pároló edényben is. Kinek mi van otthon. Az összedarabolt gyümölcsöt és zöldséget beletesszük a párolóba és addig pároljuk, míg teljesen puha nem lesz, teljesen meg nem fő. Ha kész, a felesleges vizet leöntjük, valamennyi kellene fog, hogy krémes legyen, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és pürésítjük.
Az így kapott pürét, kicsit hagyjuk hűlni, majd remélhetőleg jóízűen elfogyasztja a kis Manónk. Bence imádta 🙂
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai