Tojásos lecsó

A mai bejegyzésem pont megfelelő időben születik, mert most van szezonja a paprikának és a paradicsomnak. Ezért most lehet a legfinomabb lecsót készíteni. 2-3 évvel ezelőtt még nem szerettem, de most már imádom 🙂 Lehet tojás nélkül készíteni, lehet bele tenni virslit, kolbászt, van aki cukkinival készíti, szóval sokféleképpen variálható. Én ezt a változatot szeretem.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 3-4 nagy vöröshagyma
  • 5-6 db paradicsom
  • 5-6 db paprika
  • 5 tojás
  • 2-3 pár virsli (lehet kolbász is, de el is hagyható)
  • kevés pirospaprika
  • olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors (fehér, fekete)

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és felszeleteljük. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, majd azt is dinszteljük egy kicsit, végül pedig a paradicsomot is hozzáadjuk, mindeközben sózzuk, borsozzuk.

Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karikára vágott virslit vagy kolbászt. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk és a megfőtt virslis lecsóhoz adjuk. Addig főzzük, míg a tojás megfő. Friss kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés: Most az igazi, de elkészíthető házilag eltett lecsóból is, azzal is isteni finom.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?