A mai bejegyzésem pont megfelelő időben születik, mert most van szezonja a paprikának és a paradicsomnak. Ezért most lehet a legfinomabb lecsót készíteni. 2-3 évvel ezelőtt még nem szerettem, de most már imádom 🙂 Lehet tojás nélkül készíteni, lehet bele tenni virslit, kolbászt, van aki cukkinival készíti, szóval sokféleképpen variálható. Én ezt a változatot szeretem.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 3-4 nagy vöröshagyma
- 5-6 db paradicsom
- 5-6 db paprika
- 5 tojás
- 2-3 pár virsli (lehet kolbász is, de el is hagyható)
- kevés pirospaprika
- olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors (fehér, fekete)
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és felszeleteljük. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, majd azt is dinszteljük egy kicsit, végül pedig a paradicsomot is hozzáadjuk, mindeközben sózzuk, borsozzuk.
Megjegyzés: Most az igazi, de elkészíthető házilag eltett lecsóból is, azzal is isteni finom.
Jó étvágyat!