Ez a recept nem sokban különbözik az előző Rakott tészta receptemtől. Az eltérés csupán annyi, hogy nem tettem bele lecsó alapot, és most nem rétegeztem a hozzávalókat, hanem egyszerűen összekevertem. Így is isteni lett, sőt finomabb is, mert a tészta magába szívta a pörkölt szaftot.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertés darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 kis fej fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (fekete és fehér)
- ízlés szerint őrölt pirospaprika
- kevés olaj
- 1 cs. makaróni tészta
- 1 nagy pohár tejföl
- 12-20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. A fokhagymát is megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymához. Kicsit pirítunk rajta, majd fűszerezzük sóval és borssal. Beletesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Pirospaprikával színezzük, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és készre főzzük. Ha szükséges még sózzuk.
A makaróni tésztát 3 részre törjük, és forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és összekeverjük a pörkölttel. Fogunk egy tepsit, beleöntjük a tésztát, a tetejét megkenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és kb. 30-40 percig sütjük sütjük, míg a sajt megpirul rajta.
Jó étvágyat!