Burgonyapüré, de nem a megszokott. Kelbimbós burgonyapürét már mutattam, most sárgarépás készült. Szerintem mehetett volna bele még több répa, a Párom szerint pont elég volt 🙂 A lényeg, hogy így biztosan megtudjuk etetni a gyerkőcökkel is, főleg, ha egy botmixerrel teljesen pépesítjük, akkor nem lesznek árulkodó darabok benne, csak a színe. Tökéletes volt a sült oldalas mellé, de bármely hús mellett megállja a helyét, amihez burgonyát ennénk.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg sárgarépa
- 2-3 fakanálnyi vaj
- ízlés szerint só
- 1 dl tej
Elkészítés:
A burgonyát és a sárgarépát is megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. A darabolásnál figyeljünk oda, hogy egyszerre főljenek meg, tehát a burgonya és a répa kb. egyforma vastag legyen. Egy lábasba tesszük, sózzuk és annyi vízzel engedjük fel, ami ellepi. Puhára főzzük. Leszűrjük róla a vizet, majd a vajat hozzáadva összetörjük. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Hozzáöntjük a tejet, majd jól elkeverjük. Egy szép tálba tesszük, majd nagyon vékonyra szelt sárgarépával díszítjük. A legjobb, ha zöldséghámozóval szeletjük.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai