Szeretem a salátákat. Erre egyre jobban rájövök. Főleg az egyszerű salátákat. Amit könnyen el lehet készíteni, előre, hogy az ízek is összeérjenek. Ez a saláta, egyszerű, gyors és finom. Bármilyen húshoz el tudom képzelni és semmi különleges hozzávaló nem kell hozzá. Azért is jó otthon készíteni a salátát (is), mert így tudjuk mi van benne.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 25 dkg fehér káposzta
- 2 sárgarépa
- 1 lilahagyma
- ízlés szerint majonéz
- ízlés szerint őrölt, fehér bors
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk majd lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát szintén megpucoljuk és csíkokra vágjuk vagy reszeljük. A lilahagymával ugyanígy járunk el. Én a hagymát félbevágtam és vékony félkarikákra vágtam. Egy tálba tesszük, majd ízesítjük majonézzel, de csak annyival, hogy a salátát bevonja, de ne tocsogjon a majonézben. Ízesítjük a borssal, letakarjuk és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Sült, rántott, de akár főtt húsok mellé is tökéletes köret.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai