Annyira egyszerű, hogy leírni is alig merem. De azért még is, ha már elkészítettem és lefotóztam 🙂 Kettőnknek egy gyors vacsora volt a Gombaleves után. Bár a Párom most jött rá, hogy nem is szereti a bazsalikomot, így bővel elég volt a 4 szelet husi 🙂 De azért evett belőle. A husi gyorsabban kész lett, mint a köret, pedig csak egy kis krémes burgonyapürét készítettem mellé.

Íme a recept:

Bazsalikomos husi

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertés karaj, csont nélkül
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt, fekete bors
  • ízlés szerint szárított bazsalikom
  • kevés olaj

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk a felfele levő oldalát, majd megszórjuk a bazsalikommal.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a fűszerezett felével lefelé beletesszük a husikat. Most megfűszerezzük a másik felüket is. Só, bors, bazsalikom. Mikor az egyik oldala szépen megpirult, megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Mivel vékony húsról beszélünk, nem kell hozzá sok idő.

Tört burgonyával kínáltam, de jó mellé rizs vagy akár egy finom saláta is.

Jó étvágyat!

Bazsalikomos husi 1

Bazsalikomos husi 2

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?