Annyira egyszerű, hogy leírni is alig merem. De azért még is, ha már elkészítettem és lefotóztam 🙂 Kettőnknek egy gyors vacsora volt a Gombaleves után. Bár a Párom most jött rá, hogy nem is szereti a bazsalikomot, így bővel elég volt a 4 szelet husi 🙂 De azért evett belőle. A husi gyorsabban kész lett, mint a köret, pedig csak egy kis krémes burgonyapürét készítettem mellé.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 4 szelet sertés karaj, csont nélkül
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt, fekete bors
- ízlés szerint szárított bazsalikom
- kevés olaj
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk a felfele levő oldalát, majd megszórjuk a bazsalikommal.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a fűszerezett felével lefelé beletesszük a husikat. Most megfűszerezzük a másik felüket is. Só, bors, bazsalikom. Mikor az egyik oldala szépen megpirult, megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Mivel vékony húsról beszélünk, nem kell hozzá sok idő.
Tört burgonyával kínáltam, de jó mellé rizs vagy akár egy finom saláta is.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai