Zsuzsi finomságai

  • Kezdőlap
  • Tartalomjegyzék
  • Kapcsolat

Cukros-fahéjas rúd

2018.09.21. by

Elérkezett az idő, hogy végre feltöltsem és megmutassam ezt a finomságot. Nem is árulom el, hogy mikor készítettem, mert már olyan rég volt 😀 Viszont az íze azóta is a számban van, sőt már most eldöntöttem, hogy hamarosan újra elkészítem. 🙂 A recept Limarától származik, így biztos voltam benne, hogy nagy sikert fog aratni. Rögtön dupla adaggal sütöttem, és természetesen mind elfogyott 😛

Íme a recept:

Hozzávalók:

Tészta:

  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 3 ek. cukor
  • 60 dkg liszt
  • 1 tk. só
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg vaj

Bevonat:

  • 2 ek. vaj
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. őrölt fahéj

Elkészítés:

Első lépésként az élesztőt felfuttatjuk. Az élesztőt egy tálkába morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, majd ráöntjük a langyos tejet. Hagyjuk felfutni. Közben a lisztet a sóval elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojásokat, majd a megkelt élesztős tejet és alaposan kidolgozzuk. Én kézzel dagasztottam, mert imádom érezni a tésztát, miközben átalakul, de persze géppel is lehet dagasztani. Majd letakarjuk és langyos helyen hagyjuk megkelni kb. 1 óra alatt.

Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk és 12 részre osztjuk. Gombócokká formázzuk majd egyesével hosszúkásra kinyújtjuk. Az egyik végén ujjnyi vastagon bevagdossuk és a másik végétől kezdve feltekerjük. A megformázott kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, konyharuhával letakarjuk és 50 percig kelesztjük.

A sütőt közben előmelegítjük 170 fokra és a megkelt kifliket 12-15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Miközben sülnek a bevonathoz felolvasztjuk a vajat. A cukrot pedig a fahéjjal elkeverjük.

A kifliket ahogy kivesszük a sütőből, megkenjük az olvasztott vajjal (vigyázat! nagyon forró a kifli) és meghempergetjük a fahéjas cukorban. Rácsra tesszük hűlni.

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Posted in: Bolti finomság házilag, Édes desszertek, Kelt tészták Tagged: cukor, élesztő, liszt, őrölt fahéj, tej, tojás, tojássárgája, vaj

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó! Zsuzsi vagyok, a honlap írója. Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran! Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategóriák

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) kávé lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Archívum

Szerződi jogvédelem

A weboldalon található írások és fotók saját termékeim, melyekre a szerzői jogvédelemről szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Engedélyem nélküli felhasználásuk jogi következményt von maga után.

Oldalak

  • Kapcsolat
  • Lépésről lépésre, avagy mit értem el eddig
  • Tartalomjegyzék
  • Ti készítettétek, Tőlem :)
  • Újságba bekerült receptjeim
Blogokról. Neked.

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Bloggerek Világa

http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó!
Zsuzsi vagyok, a honlap írója.
Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran!
Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategória

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) kávé lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Copyright © 2025 Zsuzsi finomságai.

Delicious WordPress Theme by themehall.com