Mivel október 31. Halloween ünnepe, így gondoltam az idén először Én is beszállok az őrületbe és készítek valami horrorisztikus süteményt. Végülis úgy alakult, hogy nem csak egy sütemény lett, sőt még lett egy torta is:), de nem baj. Szépen sorban meg fogom mutatni nektek mindegyiket. De most először kezdem ezzel a nagyon is élethű süteménnyel.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 23 dkg Rama
- 250 ml porcukor
- 1 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 675 ml liszt
- 1 kávéskanál vaníliaaroma (vagy 2 cs. vaníliás cukor)
- 1 kávéskanál mandulaaroma (színtelen)
- csipet só
- 10 dkg egész fehér mandula vagy egész mandula
- piros ételfesték vagy cukoríró esetleg som lekvár
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a Ramat, a cukrot, a tojást, a mandulaaromát és a vaníliaaromát. A liszthez hozzákeverem a sütőport és a sót. Majd a két keréket összegyúrom. Folpackba csomagolom a tésztát és 30 perce a hűtőbe teszem.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, így fogom megsütni az ujjakat. Ha egész mandulát nem sikerült fehéret azaz pucoltat venni, akkor meg kell pucolni.
A tésztából egy darabot kiveszek a hűtőből, a többit bent hagyom, hogy ne puhuljon fel.
A tésztából is hengereket készítek, majd az egyik végébe egy mandula szemet teszek (ez a körme). Két helyen enyhén benyomom a tésztát, majd késsel 2-2 bevágást készítek (ez az ujjhajlat). Ráteszem a tepsire és 15-20 perc alatt készresütöm. Pár percet várok, majd piros festékkel véresre festem a körmöket:)
Aki szeretné megszórhatja szemámmaggal is, de a körmöket ki is festheti.
Jó étvágyat:)
szepyke
Nagyon jó kis recept. Te találtad ki? 🙂
Zsuzsi
Köszi. A receptet nem Én találtam ki, csak sokan sütöttek ilyet és rákerestem. Találtam egy receptet, ismeretlen szerzőtől, de sajnos azt már nem tudom, hogy hol. Viszont nagyon mutatós és finom 🙂