Na most mivel készítettem egy kakaós piskótát is a Sírhely pohárdesszerthez, így megmaradt belőle nem kevés mennyiség. Ezért gondoltam, hogy a külön-külön készült desszerteket összevariálom, és elkészítek egy nagy, rémisztő sírhely tortát :))) Nem bonyolult, ne ijedjetek meg, viszont az eredmény fantasztikus és finom.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
Piskótatorta (tojásmentes)
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 ek. kakaót
- 6 ek. olaj
- 3 ek. ecet (10 %-os)
- 2,5 dl víz
Krém:
- 1 cs. csokoládépudingpor
- 1/2 l. tej
- 1-2 ek. cukor
- 25 dkg Rama
- 25 dkg porcukor
Díszítés:
- 3 db fél babpiskóta (sírkőnek)
- fekete ételfesték vagy olvasztott csokoládé (írókának)
- 4 db boszorkány ujjak
- kevés morzsolt kakaós piskóta (a torta széleit vágtam le)
- 3 db marcipánvirág (elhagyható)
Elkészítés:
A piskótatortát az itt leírtaknak megfelelően elkészítettem a hozzávalókból. Lehet sima tojásos piskótát is készíteni, de így olcsóbb. A kihűlt piskóta széleit levágtam és összemorzsoltam, ebből lett a föld.
A krémhez a pudingport a cukorral elkevertem, egy kevés tejjel csomómentesre kevertem. Hozzáadtam a maradék tejet, majd felforraltam. Addig főztem míg besűrűsödik. Teljesen kihűtöttem. A Ramat a cukorral habosra kevertem. A kihűlt pudingot hozzáadtam a cukros vajhoz és géppel jól kikevertem.
A piskótát kettévágtam, megtöltöttem a fele krémmel.Rátettem a másik lapot. A maradék krémmel bevontam a torta tetejét és az oldalát is.
A babapiskótákra keresztet rajzoltam, majd beleállítottam a tortába, ez lett a sírkő. Megszórtam a piskótamorzsával. A boszorkány ujjakat beleszúrtam a torta tetejébe oly módon, mintha éppen most mászna ki a sírból egy hulla (tudom-tudom, kicsit morbid, de halloweenre készült). Mivel ez egy sírokból álló torta, így tettem pár darab marcipánvirágot is rá.
Jó étvágyat a tortához, nagyon finom lett.
teller-cake
Brrrrrr…de szuper lett! 🙂