Poharas desszertre vágytam, na meg arra, hogy végre felhasználhassak egy adagot a fagyasztóba eltett málnámból. Így jött az ötlet, hogy párosítom egy kis túróval és keksszel. A végeredmény egy nagyon finom desszert, mely gyorsan elkészül, kis hűtést igényel a fogyasztás előtt, de azt ki lehet bírni 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 cs. édes keksz
- 1/2 kg málna (fagyasztott kiolvasztva vagy friss)
- 1/2 kg túró
- 2-3 ek. tejföl
- 5 ek. porcukor (ízlés szerint adagolva)
- 2 dl habtejszín (Én Meggle cukrászhabot használok)
Elkészítés:
A kekszet darálóval durvára daráljuk vagy egy zacskóba téve nyújtófával apróra törjük. A túrós kikeverjük ízlés szerint cukorral, majd tejfölt adunk hozzá, annyit míg a számunkra kellő sűrűségű nem lesz. A tejszínt habbá verjük 1 ek. cukorral. (Ha valaki cukrászhabot használ, mint Én, akkor abba nem kell cukor.)
Ezután következik a rétegezés. Egy nekünk tetsző átlátszó poharat veszünk elő, majd ebbe rétegezzük a desszertet. Egy kevés kekszet teszünk a pohár aljára, erre jön egy-két evőkanál túró, majd bőségesen málna, kevés túró a tetejére. Megint teszünk egy kevés kekszet, végül a tejszínhabból csillagcsöves habzsákból tetszőlegesen nyomunk egy keveset, tetejét málnaszemekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy kellően összeérjen, majd jóízűen elfogyasztjuk.
Jó étvágyat!