Házavató volt az szomszédunknál. Persze, hogy sütöttem egy hatalmas tortát, amiről sajnos kép nem készült 🙁 , viszont a nagy meleg miatt nem tettem bele az összes csokikrémet, nehogy szétcsússzon. Így ami megmaradt azt felhasználtam magunknak egy finom tortára.

Málnás csokoládétorta 1

Viszont akadt egy kis gondom, vasárnap volt, falun lakom, nincs bolt nyitva már délután, és persze, hogy a tojás kifogyott 🙂 Így elővettem a tojás nélküli piskótám receptjét, amibe pedig sütőpor kellett volna, de az sem volt otthon 🙂 így egy kiskanállal több szódabikarbóna került belet. A végeredmény finom lett, és gyorsan elfogyott.

Málnás csokoládétorta

A csokikrémhez még párosítottam egy kis (1/2 kg-nyi) málnát is :), csak mert imádom.

A piskóta tésztája itt olvasható: Tojásmentes kakaós piskóta

A csokikrém elkészítése pedig itt: Csokoládé krém, persze ez itt dupla adag krém, egy tortához elég a fele mennyiség, tehát felezzétek meg az arányokat.

A piskótát egyszerűen kettévágtam, megkenten a krémmel, kiraktam málnával, majd a piskóta tetejét visszahelyeztem, melyet porcukorral szórtam meg.

Nagyon egyszerű és finom lett, próbáljátok ki.

Jó étvágyat!

Málnás csokoládétorta 2

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?