Egy finom gombapaprikás. Egyszerű, gyors és fogyasztható tésztával vagy nokedlivel. Mi most tésztával ettük. Ha szeretitek a gombát, biztosan szeretni fogjátok ezt is.

Íme a recept:

Gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1-2 ek. liszt
  • 1 kispohár tejföl
  • kevés víz

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. Kevés olajat hevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gombát. Egy percig hagyjuk pirulni, majd rászórjuk a pirospaprikát. Elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Addig főzzük, míg a gomba megpuhul, ez nem sok idő. Közben a tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverjük. A megfőlt gombát félrehúzzuk a tűzről és egy szűrön keresztül beleöntjük a tejfölt. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, felforraljuk pár percig főzzük, míg besűrűsödik.

Tésztával vagy nokedlivel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzés: Sajnos a tejfölös résznél elfelejtettem fényképzeni, idővel pótolom 🙂

Gombapaprikás 1

Gombapaprikás 2

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?