Egy finom gombapaprikás. Egyszerű, gyors és fogyasztható tésztával vagy nokedlivel. Mi most tésztával ettük. Ha szeretitek a gombát, biztosan szeretni fogjátok ezt is.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 ek. pirospaprika
- 1-2 ek. liszt
- 1 kispohár tejföl
- kevés víz
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. Kevés olajat hevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gombát. Egy percig hagyjuk pirulni, majd rászórjuk a pirospaprikát. Elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Addig főzzük, míg a gomba megpuhul, ez nem sok idő. Közben a tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverjük. A megfőlt gombát félrehúzzuk a tűzről és egy szűrön keresztül beleöntjük a tejfölt. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, felforraljuk pár percig főzzük, míg besűrűsödik.
Tésztával vagy nokedlivel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzés: Sajnos a tejfölös résznél elfelejtettem fényképzeni, idővel pótolom 🙂
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai