Egyszerű, laktató, finom leves. Készülhet tarhonyából, abból a legfinomabb, de akár kis kockából is. Lényegében pirított tészta, mint a lebbencsleves, még is más az íze 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 3-4 marék tarhonya (függ az étvágytól, és a kezünk méretétől, na meg, hogy mennyi levest szeretnénk)
- 1/2 dl olaj
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 karika zeller
- 1 karika karalábé
- 1 marék zöldborsó
- 3 kelbimbó
- 2 karfiolrózsa
- 1 kisebb burgonya
- ízlés szerint só
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint őrölt, fekete bors
- 1-2 l víz (függ az edénytől)
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, tetszőlegesen feldaraboljuk. Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, beletesszük a tarhonyát, és a lángot kicsire állítjuk, hogy lassan piruljon a tarhonya, ne pedig megégjen. Folyamatosan figyeljük, kavargassuk, különben csúnya vége lesz 🙂 Amint megpirult, félrehúzzuk, hozzáadjuk a zöldségeket, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Itt a mennyéghez mérten használjuk a vizet, lepje el bővel, hiszen főzés közben el fog párologni. Visszatesszük a lángra, felforraljuk, vigyázzunk, mert kifuthat, majd addig főzzük kis lángon, gyöngyözve, míg minden zöldség megpuhul. Közben kóstoljuk, ha szükséges még sózzuk és a vizet is pótoljuk, ha túl sűrűnek találjuk. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai