Zsuzsi finomságai

  • Kezdőlap
  • Tartalomjegyzék
  • Kapcsolat

Székelykáposzta

2020-03-29 by

Nem voltam oda a káposztás ételekért, általában csak karácsonykor ettem, de akkor jóízűen. 🙂 Mivel megkedveltem a székelykáposztát, elkészített, és most megmutatom hogyan főzöm én. A recept egyébként Anyósomtól van, és nagyon finom.

Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kg sertés comb
  • 2 kg savanyú káposzta
  • kevés lecsóalap vagy friss paprika és paradicsom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 babérlevél
  • pár szem egész, fekete bors
  • ízlés szerint őrölt köménymag
  • 1-2 evőkanál pirospaprika
  • 1-2 marék gersli (hántolt árpa)
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk és apróra összevágjuk. Ha friss paradicsomot és paprikát használunk, akkor azt alaposan megmossuk, majd összevágjuk. A húst kockákra vágjuk. Ha mindennel előkészültünk, akkor vegyünk elő egy lábast és olvasszuk meg benne a zsírt. Tegyük rá az összedarabolt hagymát és pároljuk üvegesre. Mehet rá a lecsóalap, ezzel is kicsit főzzük, majd megszórjuk sóval és borssal. Rátesszük a felkockázott húst, pár szem egész, fekete borsot, 2 babérlevelet és fehéredésig pirítjuk.

Ha a hús megpirult és levet engedett, megszórjuk a pirospaprikával és az őrölt köménnyel. Összekeverjük, ha szükséges vizet öntünk rá. De csak óvatosan, nem kell, hogy sok lé legyen a végén.

A pörköltet félig megfözzük. Közben a káposztát egy kicsit vagy alaposan, ízlés dolga, kimossuk.

A félig megfőtt pörkölthöz keverjük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a gerslit, összekeverjük és készre főzzük. Közben kóstoljuk, ha szükséges sózzuk.

Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk!

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Posted in: Sertésételek Tagged: babérlevél, őrölt köménymag, paprika, paradicsom, pirospaprika, savanyú káposzta, sertéssomb, vöröshagyma

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó! Zsuzsi vagyok, a honlap írója. Jelenleg egy nagyon boldog életszakaszban vagyok, a kisfiammal vagyok itthon, ezért kevesebb receptet tudok hozni. De kérlek, hogy nézz be hozzám minden nap, mert nem tudhatod, mikor leplek meg egy újabb finomsággal :) Sőt mostantól lesznek, korra bontva babáknak is finomságok. Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran! Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategóriák

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió eper fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Archívum

Szerződi jogvédelem

A weboldalon található írások és fotók saját termékeim, melyekre a szerzői jogvédelemről szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Engedélyem nélküli felhasználásuk jogi következményt von maga után.

Oldalak

  • Kapcsolat
  • Lépésről lépésre, avagy mit értem el eddig
  • Tartalomjegyzék
  • Ti készítettétek, Tőlem :)
  • Újságba bekerült receptjeim
Blogokról. Neked.

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Bloggerek Világa

http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

Copyright © 2023 Zsuzsi finomságai.

Delicious WordPress Theme by themehall.com