Mivel régen volt új recept, na meg most sokat otthon vannak, így ennek örömére hoztam egy gyors, sós rágcsát. Mert nem kell órákon át a konyhában lenni, hogy finom sajtos rudat ehessünk. Na és nem muszáj sajtot rúdnak lennie sem. 🙂 Az eredeti receptben hosszú rudakat láthattok, nálam ilyenek lettek, de igazából mindenki a kedve szerint darabolja.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt (2,5 dl bögrével mérve)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 teáskanál só
- 25 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 1 kis dobozos tejföl
Tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
- pirospaprika
- szezámmag
- mák
- só
- köménymag
Elkészítés:
A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sajtot és a sót. Összekeverjük. Hozzátesszük a vajat, amivel elmorzsoljuk a lisztet. Majd jöhet hozzá a tejföl, annyi amennyit a liszt felvesz. De általában 1 kis dobozos tejföl. Jól összegyúrjuk és már nyújthatjuk is. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra és előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsiket. A kinyújtott tésztát megkenjük a tojással, majd megszórjuk a tetejüket, amivel szeretnénk. Nálam most reszelt sajt, só és pirospaprika került rá.Ezután tetszőlegesen feldaraboljuk.
A tepsire tesszük, majd az előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Vigyázat hamar megég!
Ha megsültek, rácsra tesszük hűlni, majd amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai