Életemben eddig még nem készítettem semmilyen szörpöt sem. Az igazat megvallva nem is szeretem a bodzaszörpöt, de a párom igen, úgyhogy neki álltam. Hosszas keresgélés után, kialakítottam a saját magam változatát.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 30-35 db bodzavirág (nem kell megmosni!)
- 1,5 kg kristálycukor
- 2,5-3 l víz
- 4 db kezeletlen, megmosott citrom
Elkészítés:
A bodzavirágokat mosatlanul egy edénybe tesszük, virággal lefelé. Nem kell megmosni, mert a virágport is kimossuk belőle. Aki nagyon “bogaras” az egy kicsit megrázogathatja, hogy a kis bogárkák kiessenek belőle, de a végén úgyis leszűrjük.
2 db citromot felkarikázunk és a virágra rendezzük. Ráöntjük a vizet 2,5 vagy 3 litert, attól függ mennyit szeretnénk. Én 2,5 l vízzel készítettem. 24 órán át állni hagyjuk. Néha meglehet egy kicsit keverni, de nem szükséges.
Másnap leszűrjük, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. 30-35 percig kevergetve főzzük. Forrjon, de ne teljes lángon. Félidőnél, tehát kb. 15 perc után hozzáadjuk a maradék 2 citromot felkarikázva.
Jól kimosott üvegbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ízlés szerint vízzel hígítva fogyasztjuk.
Fogyasszátok egészséggel!
Marika
Gratulálok a blogodhoz!!! Nagyon tetszik!! Kíváncsian várom a jobbnál jobb bejegyzéseid, és szívesen látlak nálam is!!! 🙂
Zsuzsi
Köszönöm szépen Marika, már megyek is, és szétnézek nálad:)