Mint az előző bejegyzésnél írtam, a zöldborsó télire elrakása kövezkezik. Ez is nagyon egyszerű művelet, de kétféle módot fogok megosztani veletek. Az egyik simám lefagyasztás, a másik egy kicsit több időbe telik, mert egy kis főzéssel jár. De ígérem, az sem lesz ördöngős:)
Íme a zöldborsó:

Ehhez nem tudok mennyiséget írni, mert a saját kertemből szedtem, és az igazat megvallva nem mértem le. Sajnos nem számoltam össze azt sem, hogy mennyi zacskóval lett, pedig akkor tudnám a súlyát is:) De nem lényeg a mennyiség, mindenkinek amennyi terem a kertjében, vagy éppen amennyit megvesz.

A zöldborsót mindenki tudja, hogy meg kell pucolni, ez az első lépés, ami időigényes, és bevallom, hogy utálom csinálni, viszont enni annál inkább szeretem a borsót:)))

Ígértem kétféle módod a fagyasztóba elrakáshoz, úgy hogy akkor itt van.

1. mód
A zöldborsót megmossuk, és tiszta törlőruhára terítjük ki száradni (nem kell teljesen száraznak lennie) Mikor majdnem szárazak, 1/2 kg-ként zacskóba szedjük és betesszük a fagyasztóba. 1/2 kg borsó elég egy adag leveshez, egy adag főzelékhez, ha pedig rizi-bizit készítünk, akkor a mennyiségtől függ, mennyit használunk belőle.

2. mód
Nagymamám szokta így fagyasztani a zöldborsót, azt mondja így nem lesz olyan “zöld” íze:)
A megtisztitott zöldborsót 1/2 percre forrásban levő vízbe teszi, majd leszűri. Hagyja egy kicsit száradni, utána egy zacskóba vagy 1/2 kg-os csomagonként beteszi a fagyasztóba.

Ugye, hogy nem is nagy ördöngősség a zöldborsó télire fagyasztása, ráadásul sokkal jobb érzés a sajátunkat elővenni télen:)

Következő fagyasztott zöldség a zöldbab lesz.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?