Mikor szezonja van a friss gyümölcsöknek, zöldségeknek, akkor szoktam nem csak befőttként eltenni télire, hanem fagyasztóba is. Így válogathatok, hogy befőttből vagy fagyasztott gyümölcsből szeretnék használni. Mivel befőttként maggal együtt rakom el, így a fagyasztott gyümölcsök általában süteményekbe kerülnek bele.
Persze nem csak gyümölcsöket lehet lefagyasztani, hanem sok féle zöldséget is. Van aki befőttként tárolja őket, Én fagyasztva szeretem. Gyorsabb és helytakarékosabb is. Na meg az íze is más, ezért inkább fagyasztom.
Nem nagy ördöngősség őket elrakni, de azért, lehet van akinek segítségére leszek ezzel a bejegyzéssel is.
Íme az első gyümölcs, amit télire lefagyasztottam:

Hozzávalók:

  • 4 kg meggy

Segédeszköz:

  • meggymagozó
  • nejlonzacskó

Elkészítés:

A meggyet megtisztítjuk, megmossuk. A meggymagozó segítségével a meggyet kimagozzuk. Ha nincs magozónk, akkor sincs gond, csak egy kicsivel több időbe fog telni a magozás, na meg szép piros lesz az ujjunk 🙂
Ha a magozással kész vagyunk, egyszerűn zacskóba tesszük a meggyet és lefagyasztjuk.
Tipp: 1/2 kg-os kis csomagocskákat készítsünk, mert egy adag süteményhez elég szokott lenni 1/2 meggy, így nem vész kárba egy szem sem belőle.

Nemsokára jövök egy újabb bejegyzéssel, ami egy zöldségféle, a zöldborsó téli elrakása lesz.

Vélemény, hozzászólás?